Fietsgroepen

Fietsgroepen

Bij Tourclub Heeze fietsen iedere zondagochtend van maart tot en met oktober mooie clubtochten in groepsverband in de wijde omgeving van Heeze. Meestal eigen tochten, maar het kan ook een georganiseerde tocht van een andere vereniging zijn. Ieder seizoen wordt vooraf een wisselend en gevarieerd tochtenprogramma samengesteld van ca 35 ritten.

Er zijn 5 verschillende groepen: Randonneurs, Elite, Elite plus, Prestige en Superprestige

Het verschil zit vooral in de gemiddelde snelheden die gereden worden. De groep Superprestige bestaat uit fietsers die een hogere snelheid prefereren, de Prestige rijd ook een stevig tempo, doch iets gematigder dan de Superprestige. De Elite plus, nog iets gematigder en de Elite fietst een nog lager tempo en de Randonneurs doet het nog wat rustiger aan, daar wordt afhankelijk van de opkomst in twee afzonderlijke groepen gereden met ook verschillende snelheden. Dus is er voor iedereen een groep die past bij je capaciteiten. Je kunt zelf bepalen welke groep je het best bevalt en switchen is geen probleem.

Groep

Kruissnelheid

Gem. Snelheid

Max snelheid

Superprestige

32-373437
Prestige30-343234
Elite plus

28-32

30

32

Elite

26-30

28

30

Randonneurs

24-28

26

28

Afstanden

De afstand die wordt gereden varieert per groep van 40 tot 120 km.

De afstanden bouwen we op gedurende het seizoen. Vind je de snelheid te hoog of juist te laag dan kun je zonder probleem van groep switchen, dit kun je zelfs vlak voor iedere rit nog zelf bepalen.

proefrijden

Wil je graag een keer komen “proefrijden” meld je dan aan het vertrek bij een van onze tochten op zondagochtend. Je kunt gratis 3 keer meerijden om de sfeer te proeven, dan pas beslis je of je graag lid wilt worden.

Vertrek

De clubtochten starten meestal rond 8.00-8.30 uur op het gemeentehuisplein in Heeze. We gaan soms ook met de auto naar een startpunt elders om van daaruit een tocht te rijden.

Organisatie

Er is in elke groep een wegkapitein die leiding geeft bij de tochten. Hij rijdt mee in de groep. We rijden 2 aan 2. Op de voorste posities rijden bij de Randonneurs en de Elite de koprijders (6 tot 8 personen) zij bepalen het tempo in de groep. Bij de Prestige en de Superprestige “draaien” alle rijders mee, zij komen dus allemaal een keer op de kop van het peloton.

Samenstelling van de groep

De groepen bestaan uit fietsers tussen 16 en 70 jaar. De opkomst per groep en per tocht varieert nogal, soms maar 10 bij erg slecht weer, maar het komt ook voor dat er wel 60 deelnemers zijn. Er is geen opkomstplicht..

Pauzes

Bij afstanden van 100km of meer, wordt er ongeveer halverwege de tocht gepauzeerd bij een café/ restaurant, altijd gezellig, even de benen strekken, lekker bijkletsen en de inwendige mens versterken. Met de horecagelegenheid is vooraf altijd contact geweest zodat we niet voor een gesloten deur staan.

Volgwagen

Bij de Elite, Prestige en Super prestige gaat bij de tochten een volgwagen mee die op toerbeurt wordt bemand door een van de leden. De volgwagen neemt onder meer reservewielen mee zodat een lekke band snel kan worden opgelost. Ook beschikt de volgwagen over een EHBO-koffer en AED en kan worden ingezet bij calamiteiten. Als de opkomst lager dan 10 rijders is, rijdt er geen volgwagen mee.

BEKIJK OF DOWNLOAD HIER de LAATSTE editie van ons clubblad de tourflits.

download