Introductie

In 2005 kocht ik op mijn veertigste mijn eerste racefiets. Door een knieblessure kon ik niet meer basketballen en besloot om te gaan fietsen. Al snel kwam ik erachter dat ik in mijn eentje fietsen maar saai vond, waardoor de fiets slechts af en toe van stal kwam. Ik hoorde over de Tourclub in Heeze en besloot de gok maar eens te wagen. Met knikkende knieën begaf ik mij op een zondagochtend in Augustus 2006 naar het gemeentehuisplein in Heeze voor mijn eerste clubrit. Ik was ervan overtuigd dat ik binnen luttele kilometers gelost zou worden door deze afgetrainde fietsbikkels. Het bleek enorm mee te vallen: ik werd goed opgevangen in de groep en voelde me meteen thuis bij dit bonte gezelschap van fietsfanaten! Het was GEZELLIG, SPORTIEF en ook nog eens GEZOND. Een nieuwe hobby was geboren...

Het fietsen bij Tourclub Heeze heeft daarna een enorme vlucht genomen, zowel voor mijzelf als de vereniging. Na het fietsen werd er koffie gedronken bij café Thuys, waardoor de vriendschappelijke band tussen de leden versterkt werd. Daarnaast ging ik zelf, net als de meeste renners, al snel op zoek naar nieuwe sportieve UITDAGINGEN. Van de eerste tochtjes in de Limburgse heuvels naar Diekirch-Valkenswaard. Deelname aan Alpe d'Huzes en een aantal schitterende fietsweken in Alpen, Pyreneeën en Spanje volgden. De vereniging groeide in snel tempo naar meer dan 130 leden en de verschillende groepen zijn op zondagochtend inmiddels goed zichtbaar en herkenbaar aan het flitsende clubtenue.

Inmiddels is het 2020 en mag ik voorzitter zijn van deze schitterende vereniging. Een groep mensen met heel uiteenlopende persoonlijkheden, maar die allemaal in zekere mate verslaafd zijn aan het lekkere gevoel om in een peloton over de mooie landelijke wegen rondom Heeze te toeren. Ondanks de groei in ledenaantal en sportief niveau zijn de kernwaarden van Tourclub Heeze onveranderd gebleven: GEZOND, SPORTIEF, UITDAGEND en GEZELLIG. Het is en blijft het doel van Tourclub Heeze om alle leden, ongeacht leeftijd of ambitie niveau, voldoende sportieve uitdagingen te bieden in een gezellige sfeer.

Wil je ook eens proeven van de sfeer in ons wielerpeloton om te kijken of dat iets voor jou is? Aarzel dan niet en neem contact op om een keer geheel vrijblijvend kennis te maken. Je bent van harte welkom!

Stephan Eltink
Voorzitter TC Heeze

GEZOND SPORTIEF UITDAGEND GEZELLIG

Gemeentehuisplein

Jan Deckerstraat 2 Heeze

Vertrekpunt clubritten

TC Heeze

BEKIJK OF DOWNLOAD HIER de LAATSTE editie van ons clubblad de tourflits.

download
Ritten programma 2023

Ritten programma 2023

Elegance Elite / Prestige