Jaarverslag

JAARVERSLAG 2021

Op het moment dat ik dit schrijf, hebben we net drie flinke stormen achter de rug en lijken we nog ver verwijderd van lekker fietsweer. Toch staat het nieuwe seizoen alweer bijna voor de deur (eerst staat er nog een paard in de gang...). En dat is ook altijd het moment om terug te blikken op het afgelopen seizoen.

Op dit moment lijkt er ook een einde te komen aan de beperkingen, waar de corona pandemie ons twee jaar mee heeft opgezadeld en die ons ook in het seizoen 2021 parten hebben gespeeld. Corona hield de afgelopen maanden de gemoederen flink bezig, toen we ondanks de vaccinaties toch weer in lockdown moesten. Gelukkig was op dat moment ons fietsseizoen al beeindigd, maar helaas kon de combinatie van ALV met jubileumviering hierdoor niet doorgaan. We hopen later in 2022 alsnog het 45 jarig bestaan van onze vereniging feestelijk te vieren.

Gelukkig hebben we in 2021 een groot deel van ons clubprogramma volgens planning kunnen uitvoeren in een fantastisch nieuw tenue!. Ook het Heezer Fietsweekend, het Clubweekend en de Fietsweek hebben kunnen plaatsvinden met weer veel mooie verhalen en foto’s tot gevolg.

Tegelijkertijd is het door alle maatregelen niet gelukt om buiten de ritten om als club bij elkaar te komen in de vorm van een ALV, clubdag met BBQ of vrijwilligersborrel. En dat voelt toch raar als je het mij vraagt... Want onze vereniging bestaat dankzij de band tussen de leden. Natuurlijk is het fijn om samen een rondje te fietsen in ons peloton. Maar naast het fietsen zelf geniet ik toch het meest van de onderlinge contacten met alle leden. Velen van ons kennen elkaar al heel lang en we delen lief en leed. Waar corona de samenleving verdeelde, hoop ik dat wij snel weer als een hechte groep fietsvrienden zowel op als naast de fiets respectvol en vriendschappelijk met elkaar kunnen optrekken. Sportief, uitdagend, gezellig en gezond, ook in 2021 blijven dat de kernwaarden van onze vereniging. Waarbij ook veiligheid – voor jezelf en voor de ander - hoog in het vaandel staat.

Naast hoogtepunten zijn er helaas ook dieptepunten. Met pijn in het hart hebben we onlangs nog kennis genomen van het plotseling overlijden van twee van onze fietsvrienden: Jan van Moll en Jan Adams. We zullen nog vaak aan ze terugdenken en hebben hun nabestaanden veel sterkte gewenst namens bestuur en leden van Tourclub Heeze.

Nog een kleine twee weken en dan gaan we weer officieel van start met het seizoen 2022. Ik verheug me erop jullie allemaal weer te zien in blakende gezondheid en bloedvorm… Ik heb niks tegen curling en ijsdansen, maar ik ben nu wel weer eens toe aan echte sport! Ik hoop jullie ook.,.

Tot zondag 6 maart voor de eerste clubrit!

Stephan Eltink

Voorzitter Tourclub Heeze 

BEKIJK OF DOWNLOAD HIER de LAATSTE editie van ons clubblad de tourflits.

download
Ritten programma 2023

Ritten programma 2023

Elegance Elite / Prestige